black coffee book caffeine close up
pexels-photo-1684149

La Fundació Hàbitat 8 Impuls

La Fundació Hàbitat 8 Impuls, anteriorment anomenada Fundació Ítaca, és una organització social que ha treballat des dels seus inicis l’any 1998 per impulsar projectes pel bé comú i l’economia solidària amb l’objectiu que la ciutadania assoleixi els drets fonamentals per una societat justa on tothom sigui igual davant la llei i gaudeixi de la llibertat de pensament, i on es faci possible la fraternitat econòmica.

El 2016 però, es realitza un canvi important en el seu àmbit d’intervenció: la Fundació Hàbitat 8 Impuls crea la cooperativa d’habitatge Cohousing Barcelona i inicia així una nova etapa centrada en treballar per defensar i fer efectiu el dret a un habitatge digne, tant en el seu accés com en la seva habitabilitat, i en la millora de l’hàbitat. Per assolir aquests objectius la Fundació fomenta el cohabitatge i els seus valors, promou l’hàbitat saludable i impulsa projectes de reflexió entorn el dret a l’habitatge i la millora dels entorns que habitem.

On som?

El nostre espai de coworking promou un ecosistema d’activitat socioeconòmica i formativa, de generació d’ocupació i d’impacte social. Un laboratori per la intercooperació. Ens trobem al carrer Ramón Turró 168 (1a planta) 

Impulsem l’hàbitat col·laboratiu

Un dels nostres programes principals consisteix en la creació de noves cooperatives, especialment d’habitatge i, prioritàriament en el co-habitatge. Això directament impulsa altres sectors que estan comunicats i que propicien el desenvolupament de nous projectes cooperatius en el camp dels serveis i del treball associat.

Impulsem projectes de reflexió

A la Fundació Hàbitat 8 Impuls duem a terme projectes de reflexió que ajudin a avançar coneixement entorn la temàtica de l’habitatge i l’hàbitat.

Impulsem la recerca social

Des de la Fundació Hàbitat 8 Impuls cerquem solucions per la millora dels entorns que habitem, i apostem així per la recerca com una eina essencial per conèixer la societat on vivim i millorar les seves condicions.